Školska slava Sveti Sava

U čast utemeljivača obrazovanja, književnika i prvog srpskog prosvetitelja, školska slava Sveti Sava, proslavljena je i ove školske godine u prostorijama naše škole.
Prigodnim programom i sečenjem kolača, započela je proslava ovoga, za nas, posebnog praznika.
Na jednom mestu su se našli sadašnji i nekadašnji nastavnici Gimnazije, nenastavni kadar, učenici i predstavnici lokalne samouprave, svi sa istim ciljem, da dostojanstveno obeleže ovaj praznik.
Ovogodišnji kolačar Saša Grković predao je "dužnost" predsedniku aktiva nastavnika srpskog jezika i nastavnika umetnosti, Biljani Marković Kraguljac.
U večernjim časovima, sada već tradicionalno, održana je Svetosavska akademija učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije Opštine Vrnjačka Banja u Kongresnoj sali hotela "Cepter". 
Najuspešnije učenike i nastavnike, učesnike Republičkih i Međunarodnih takmičenja, predsednik Opštine Vrnjačka Banja je novčano nagradio.
 
 

II nagrada na Međunarodnom literarnom konkursu Društva „Sveti Sava“

Na Svetosavskom međunarodnom književnom konkursu za učenike osnovnih i srednjih škola sa teritorije Srbije, Republike Srpske i dijaspore za školsku 2019/2020. godinu, koji raspisuje Društvo „Sveti Sava“, Beograd, a koji je u Kalendaru takmičenja i smotri Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, učenik II-3 odeljenja Gimnazije Vrnjačka Banja, Ognjen Jovanović osvojio je drugu nagradu u kategoriji učenika srednjih škola.
Mentor je nastavnik srpskog jezika i književnosti Danijela Brđović.

Promocija Vojne akademije našim maturantima

Oficiri, profesori i učenici Vojne akademije bili su gosti naše škole i tom prilikom predstavili mogućnost upisa na pomenutu akademiju, šta studenti dobijaju, koje predmete imaju i koje studijske programe mogu da biraju. Kao nekadašnji đak Vrnjačke gimnazije, a sada vojni pitomac, prisutnima se obratio i Filip Lazić. 

Ugledno - ogledni čas, izborni predmet Održivi razvoj

Putem timske nastave, u okviru izbornog predmeta održivi razvoj, a u korelaciji sa geografijom, biologijom, hemijom i fizikom, 18. januara 2020. godine, realizovan je zanimljiv ugledno - ogledni čas na temu "Vazduh" u okviru istoimenog modula.
Podeljeni u 4 grupe, učenici koji su prezentovali nastavnu jedinicu, uz prezentacije koje su pratile izlaganje, predstavili su osnovne pojmove o vazduhu. Potom su, po grupama, prezentovali rezultate svojih zadataka. 
Grupa iz oblasti geografije je prisutne upoznala sa načinom rada meterološke stanice i izložila rezultate praćenja iz dva perioda godine sa upoređivanjem i izvođenjem zaključka. Grupa iz oblasti biologije je ukazala na posledice zagađivanja vazduha po zdravlje ljudi, prezentujući rezultate ogleda - razvoj mikroorganizama iz vazduha u hranljivoj podlozi. Grupa iz oblasti hemije je bliže dočarala pojavu kiselih kiša i njihove posledice na živi i neživi svet, argumentujući putem rezultata ogleda sumporne i azotne kiše na četinarima. Grupa iz oblasti fizike je izložila o istorijatu vetra, pokazala sopstvene projekte i predložila preusmeravanje sa fosilnih izvora na izvore obnovljive energije.
Rešavanjem ukrštenice u vezi sa pojmovima koji su se koristila tokom ovog časa, prisutni učenici su mogli da sumiraju svoja saznanja.
Nastavnici koji su učestvovali u organizaciji, koordinaciji i realizaciji ovog časa su: Biljana Rsovac, Biljana Marković Gočanin, Emilija Kosovac, Gorica Končar, Nataša Perović Dimitrijević, Jasmina Biserčić, Magdalena Bradić i pripravnica, Milica Lazović.

"Šta nam teško" - od projekta do realizacije i primene

Nakon skoro mesec dana realizacije projekta "Šta nam teško", hodnik 1. sprata naše škole krase ekološke klupe neobičnog koloritnog i grafičkog dizajna. 

Trud svih učesnika tokom ove realizacije se isplatio, a nova mesta za druženje i odmor su pravo osveženje.

 

Srećna Nova godina

Novogodišnja bajka

Kao i prethodnih godina i ove školske godine je Deda Mraz podelio paketiće deci čiji su roditelji zaposleni u Gimnaziji Vrnjačka Banja. Novogodišnja priredba na izmaku stare i u čast nove godine, pobudila je dečije interesovanje i makar ih na izvesno vreme odvukla od iščekivanja novogodišnjih paketića i slikanja sa Deda Mrazom.
Predstavu su osmislili i realizovali učenici dramske sekcije u organizaciji nastavnice srpskog jezika i književnosti Dijane Dunjić.
 

Tribina na temu "Borba protiv HIV-a"

Povodom 1. decembra, Crveni krst Vrnjačka Banja, organizovao je tribinu u sali SO Vrnjačka Banja, 28. decembra, sa početkom u 12 časova.
Predavanje su održali Ivana Radivojević, Svetlana Magdelinić, dr Vesna Malićanin i volonteri Crvenog krsta Vrnjačka Banja.
Prezentacije o toleranciji i diskriminaciji i o borbi protiv HIV-a, pripremili su učenici II-3 i III-1, uz sugestije i koordinaciju sa nastavnicom psihologije i građanskog vaspitanja Svetlanom Magdelinić i nastavnicom istorije Ivanom Radivojević.

Projekat i akcija Učeničkog parlamenta "Šta nam teško"

Na konkursu Ministarstva omladine i sporta, među 136 prijavljenih projekata, našao se i projekat Učeničkog parlamenta Gimnazije Vrnjačka Banja, pod nazivom "Šta nam teško".
Ovaj projekat iz oblasti reciklaže i ekologije, odobren je od strane pomenutog Ministarstva i za realizaciju istog je dobijena finansijska pomoć od 40.000 dinara.
Zato se 23. novembra sprovela u delo prva faza realizacije projekta koji podrazumeva pravljenje klupa od paleta.
Uzevši u obzir da je farbi potrebno da se suši i drvo je upije pre faze oslikavanja, ove subote su se učenici, a bilo ih je u velikom broju, mahom bavili šmirglanjem, sečenjem paleta i farbanje prvoga sloja farbe. Akcija će biti nastavljena, najverovatnije već naredne subote.

Okružno takmičenje u plivanju

Na otvorenom Okružnom prvenstvu u plivanju održanom 22.11.2019. godine u bazenu hotela "Breza", učenici Gimnazije su ostvarili solidne rezultate.
Učenici koji su u svojim kategorijama osvojili prvo mesto stekli su pravo da našu školu reprezentuju na Republičkom takmičenju koje će se održati u maju u Novom Sadu.

KRAUL
MUŠKARCI
I/II  razred                                                              
1. Kuzmanović Kristijan I/4 
DEVOJKE          
1. Marković Tijana I/3                                         
III/IV razred
MUŠKARCI                                                            
1. Vujović Ivan  III/4
DEVOJKE  
1. Brašić Mina III/3                                             

LEĐNO
DEVOJKE
III/IV razred
1. Čolić Jovana III/3   

PRSNO
MUŠKARCI
III/IV razred 
1. Kotlajić Pavle   III/3        
DEVOJKE
I/II razred
1. Jovković Kristina II/3                                    
III/IV razred
1. Stojanović Tara III /2

Mušku ekipu vodio je nastavnik Ivan Burmaz.
Žensku ekipu vodio je nastavnik Nenad Đurakić.  

Obaveštenja

Одабрани уџбеници 2019/2020.

 

Dokumenti:
Odabrani udžbenici 19.-20. HOT
Datum 21-06-2019 09:05:26 Veličina Dokumenta 67.53 KB Download 539 Download

Промена смене

У понедељак 27.01.2020.год. је промена смене. Наредне недеље настава у Гимназији ће се одвијати у ПОСЛЕПОДНЕВНОЈ смени.

 

Twitter nalog Gimnazije

Najnovije vesti sa sajta škole od sada možete pratiti i preko Twittera. 

Gimnazija Vrnjačka Banja @news-gvb

 

Испитни рокови за ванредне ученике

ИСПИТНИ РОКОВИ ШКОЛСКE 2019/20. ГОДИНE

ОКТОБАРСКИ
ДАТУМ ПРИЈАВЉИВАЊА 30.09.-04. октобра
ДАТУМ ПОЛАГАЊА 21.-31. октобра
ДЕЦЕМБАРСКИ
ДАТУМ ПРИЈАВЉИВАЊА 11.-15. новембра
ДАТУМ ПОЛАГАЊА 02.-13. децембра
ФЕБРУАРСКИ
ДАТУМ ПРИЈАВЉИВАЊА 20.-24. јануара
ДАТУМ ПОЛАГАЊА 18.-28. фебруара
АПРИЛСКИ
ДАТУМ ПРИЈАВЉИВАЊА 23.-27. марта
ДАТУМ ПОЛАГАЊА 21.-30. априла
ЈУНСКИ
ДАТУМ ПРИЈАВЉИВАЊА 18.-22. маја
ДАТУМ ПОЛАГАЊА 01.-12. јуна
АВГУСТОВСКИ
ДАТУМ ПРИЈАВЉИВАЊА 06.-10. јула
ДАТУМ ПОЛАГАЊА 20.-31. августа.

Koliko do zvona?

Pre podne

1. čas 07:30 - 08:15
2. čas 08:20 - 09:05
3. čas 09:25 - 10:10
4. čas 10:15 - 11:00
5. čas 11:05 - 11:50
6. čas 11:55 - 12:40

Posle podne

1. čas 13:30 - 14:15
2. čas 14:20 - 15:05
3. čas 15:25 - 16:10
4. čas 16:15 - 17:00
5. čas 17:05 - 17:50
6. čas 17:55 - 18:40

Psiholog

Termini za razgovore sa učenicima koji se obrate za savet su svakog četvrtka u toku velikog odmora i u međusmeni. Po potrebi će se zakazivati i drugi termini.


Javne nabavke