Obeležen Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja

Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, u svetu poznat kao Dan ružičastih majica (Pink Shirt Day), obeležava se 27. februara. Odnosi se na prevenciju vršnjačkog nasilja i obeležava se
poslednje srede u februaru u mnogim zemljama širom sveta. Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio 2007. godine u Kanadi kada je žrtva nasilja bio učenik koji je prvog dana škole obukao ružičastu majicu kao podršku svojoj majci koja je obolela od karcinoma dojke, a zatim su ga vršnjaci ismejali i psihički i fizički zlostavljali. Naša škola se bori protiv vršnjačkog nasilja raznim aktivnostima, predavanjima, radionicama i neprestanim pokretanjem ove teme, jer je izuzetno važno da ohrabrimo učenike da pred vršnjačkim nasiljem ne zatvaraju oči, već da znaju koga treba da obaveste i kako da reaguju u tim situacijama.
Nije samo 27. februar dan kada treba govoriti o vršnjačkom nasilju, a u prilog tome, upravo na Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, na časovima građanskog vaspitanja, učenicima
je prezentovana prošlogodišnja anketa o nasilju koju su sproveli učenici tadašnjeg 2. razreda u organizaciji nastavnice psihologije i građanskog vaspitanja Svetlane Magdelinić. Anketa je sprovedena među učenicima od prve do četvrte godine opšteg, jezičkog i matematičkog smera.
Učenici su svoju anketu prikazali u vidu kratkog video priloga, koji je prikazan na Vrnjačkoj Radio Televiziji.

Обавештења

Проглашење ванредног стања - допис

Обавештење за ПУ и школе

Opširnije...

Препоруке Министарства здравља

Мере за спречавање ширења инфекција у школама Републике Србије

Opširnije...

Twitter налог Гимназије

Најновије вести сајта школе од сада можете пратити и преко Twittera. 

Gimnazija Vrnjačka Banja @news-gvb

 

Психолог

Термини за разговоре са ученицима који се обрате за савет су сваког четвртка у току великог одмора и у међусмени. По потреби ће се заказивати и други термини.

Јавне набавке


Javne nabavke