Svečana dodela diploma još jednoj generaciji maturanata

Svečanost u čast maturanata Vrnjačke gimnazije upriličena je u Svečanoj sali nove zgrade Gimnazije u petak, 17. juna 2022., sa početkom u 19 časova. Maturanti, njih 104, okupilo po poslednji put kao srednjoškolci i zajedno sa svojim odeljenjskim starešinama – Danijelom Brđović, Jasminom Biserčić, Brankicom Prodanović i Marinom Golubovićem – dostojanstveno, kao i prethodne četiri godine, obeležili su kraj jedne etape u svom školovanju. U kratkom programu, u uvodnom delu je prisutne pozdravila direktorka škole, Dojna Stodić, a govor generaciji je interpretirala Katarina Radaković. Dve muzičke numere je intonirala Kristina Marković uz gitarsku pratnju svoga druga Vladana, kraljevačkog maturanta. Na svečanosti su proglašeni nosioci Vukove diplome, a u ovoj generaciji je ovo laskavo priznanje poneo 21 učenik.
Nosioci Vukove diplome u ovoj generaciji:
1. Vanja Dragojević, učenica IV-1
2. Đorđe Paunović, učenik IV-1
3. Kristina Popčić, učenica IV-1
4. Mladenka Radojičić, učenica IV-1
5. Una Topličić, učenica IV-1
6. Anastasija Čolić, učenica IV-1
7. Pavle Knežević, učenik IV-2
8. Kristina Marković, učenica IV-2
9. Katarina Radaković, učenica IV-2
10. David Srećković, učenik IV-2
11. Kristian Tomić, učenik IV-2
12. Milica Bašić, učenica IV-3
13. Mia Gočanin, učenica IV-3
14. Milica Đenadić, učenica IV-3
15. Ognjen Jovanović, učenik IV-3
16. Aleksa Matović, učenik IV-3
17. Ognjen Milenković, učenik IV-3
18. Sara Ponjević, učenica IV-3
19. Nina Lekić, učenica IV-4
20. Isidora Obradović, učenica IV-4
21. Jovana  Paunović, učenica IV-4
Članovi Nastavničkog veća Gimnazije u Vrnjačkoj Banji nagradili su posebnom diplomom pojedince koji su tokom školovanja bili dobri i najbolji u oblastima koje njih interesuju.  
Posebnom diplomom za osvojeno 3. mesto na Republičkom takmičenju iz istorije, kao i kontinuiranom učešću na takmičenju iz istorije nagrađen je učenik IV-2, David Srećković.
Posebnom diplomom za dobre rezultate postignute u oblasti istorije, kao i predstavljanju škole u okviru međunarodne radionice koja će se realizovati u julu mesecu u Briselu u okviru projekta koji finansira Evropska unija, nagrađen je učenik IV-3, Aleksa Matović.
Posebnom diplomom za dobre rezultate postignute u oblasti hemije tokom srednjoškolskog obrazovanja, nagrađena je učenica IV-3, Milica Đenadić.
Posebnom diplomom za izuzetne rezultate postignute u oblasti literarnog stvaralaštva tokom srednjoškolskog obrazovanja, nagrađen je učenik IV-3, Ognjen Jovanović.
Posebnom diplomom za rezultate postignute u oblasti računarstva i informatike i matematike tokom srednjoškolskog školovanja, nagrađen je učenik IV-3, Kosta Župac.
Posebnom diplomom za osvojeno 2. mesto na Republičkom takmičenju u džudou, nagrađena je učenica IV-1, Tijana Pljevaljčić.
Posebnom diplomom i knjigom nagrađen je đak generacije, učenica IV-3, Milica Bašić.

Učešće na Festivalu nauke “Tutin fest 2022”

Petu godinu za redom Tutin je domaćin festivala nauke koji se ove godine održao 03. i 04. juna 2022. godine u holu Tutinske gimnazije. Ovogodinji festival je za razliku od prethodnih festivala bio bogatiji za dodatni sadrzaj kroz izložbu fotografija divljeg i životinjskog sveta, književno veče i kratki film. Učesnici iz 10 gradova Srbije (škole i institucije iz Novog Pazara, Raške, Vrnjačke Banje, Bačke Palanke, Leskovca, Vlasotinca, Novog Sada, Beograda, Kraljeva i opštine domaćina) su tokom dva dana izvodili eksperimente i predstavili svoje programe, u cilju popularizacije nauke među mladima. Festival je obeležila velika posećenost u svim programskim aktivnostima, a pozitvne utiske i dobru energiju sa festivala poneli su svi posetioci. U okviru festivala, gosti i učesnici festivala imali su priliku da obiđu turističke potencijale opštine Tutin i upozanju se sa lepotama pešterske visoravni. Festival je svečano otvorio predsednik opštine Tutin, Salih Hot. Pokrovitelji festivala su Ambasada Švajcarske u Beogradu i Opština Tutin, a prijatelji, Regionalna turistička organizacija, Austrijski kulturni forum, Modern stan invest i centar za kulturu, turizam, omladinu i sport opštine Tutin.

 

Prvo mesto na Republičkoj smotri učeničkog likovnog stvaralaštva

Konkurs za Republičko takmičenje učeničkog likovnog stvaralaštva  je raspisan u „Prosvetnom Pregledu“ 24.12.2021. godine i bio je otvoren do 30. aprila 2022.
Dostavljeno je 2566 radova iz osnovnih srednjih stručnih, gimnazija i umetničkih škola. Upravni odbor Udruženja likovnih pedagoga Srbije imenovao je radnu grupu-žiri za izbor radova i priznanja za učenike i nastavnike, koji čine: Isidora Korać - doktor metodike likovne kulture (predsednik), Đorđe Aralica - doktor umetnosti, akademski vajar (član) i Milena Stefanović - profesor likovne kulture (član).
U kategoriji učenika gimnazija - crtež, 1. mesto je osvojila Stefana Glumac, učenica II-3 odeljenja Gimnazije u Vrnjačkoj Banji.
Nastavnik/mentor je Biljana Marković Kraguljac.

Prvo mesto na NIS olimpijadi iz ruskog jezika

U Gimnaziji „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Sadu 28. maja 2022. godine, održano je finale devete NIS olimpijade znanja iz ruskog jezika, realizovane uz podršku kompanije NIS, u okviru programa „Energija znanja“.
Pobednica u kategoriji srednje škole je Nataša Stanković, učenica 2. razreda Gimnazije u Vrnjačkoj Banji.
Predmetna nastavnica ruskog jezika je Maja Milojković.
Samo takmičenje je namenjeno učenicima 7. i 8. razreda osnovnih škola, svih razreda srednjih škola i gimnazija, kao i studentima, iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore. Ovogodišnja NIS olimpijada iz ruskog jezika u finalu je okupila oko 100 učenika koji su se nadmetali u četiri kategorije.
Svečanom proglašenju pobednika prisustvovali su predstavnici Grada Novog Sada, Ambasade Ruske Federacije u Srbiji, Ruskog doma u Beogradu, Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, Filološkog fakulteta u Beogradu, Univerziteta „Lobačevski“ iz Nižnjeg Novgoroda, Slavističkog društva Srbije i Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“.
Kompanija NIS kroz program „Energija znanja“ od 2013. godine organizuje NIS olimpijade znanja iz ruskog jezika, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Ruskim centrom Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Sadu i Slavističkim društvom Srbije. Olimpijada je 2014. godine uključena u zvaničan kalendar takmičenja Ministarstva prosvete i nije održana samo 2020. godine zbog pandemije korona virusa, dok je 2021. godine održana u onlajn formatu.

Obeležen zlatni jubilej

Generacija učenika Gimnazije u Vrnjačkoj Banji koja je ovu školu završila 1972. godine, 14. maja ove godine, obeležila je 50 godine od mature. Ispred školske zgrade, oko 17 časova, okupilo se tridesetak nekadašnjih đaka, od kojih pojedini žive u inostranstvu.
U ime Gimnazije dočekala ih je sadašnja direktorka Dojna Stodić. Nakon pola veka, nekadašnji učenici su ponovo seli u školske klupe, ali ovoga puta je to bilo drugačije. Naime, izgrađene su nove moderne učionice koje su sastavljene sa starim prostorijama u kojima je ova generacija pohađala nastavu.
-Među vama koji slavite zlatni jubilej ima doktora nauka, inženjera, lekara, profesora i pripadnika drugih profesija koji su se u svom poslu dokazali kao veoma uspešni - kazala je, pored ostalog, direktorka Stodić, obraćajući se prisutnima.
Obeležavanje zlatnog jubileja nastavljeno je u restoranu „Kruna“. Bivši učenici evocirali su uspomene na drugove i profesore iz gimnazijskih dana. Pričale su se dogodovštine koje su najviše ostale u sećanjima. Druženje i razgovor na ove i druge teme trajali su do duboko u noć.

Maturski ples 2022

Tačno u podne, 20. maja, na glavnom trgu u Vrnjačkoj Banji, nekoliko desetina maturanata plesalo je u okviru manifestacije „Ples sa Evropom – Maturska parada 2022’’. Pored vrnjačkih maturanata plesalo je i oko 30.000 njih u mnogim evropskim državama. Uz zvuke Štrausove operete smenjivala su se četiri plesa za šest minuta uz mnogo dobrog raspoloženja, u promenljivom ritmu. Devojke su plesale u rozim, a mladići u plavim majicama, sa crvenim kišobranima.
Ovu manifestaciju organizuju plesni klub „La Luna“ i Turistička organizacija Vrnjačka Banja, pod pokroviteljstvom SO Vrnjačka Banja.

Predavanje za maturante „Ne brže od života“

Savet za bezbednost saobraćaja u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, svake godine pred proslavu mature, za učenike završnih razreda srednje škole, oraganizuje predavanje o problemima koje izaziva vožnja pod uticajem alkohola ili psihoaktivnih supstanci.
Slaviša Savić iz Šapca je bio ovogodišnji predavač koji je ispričao o svojim susretanjima sa poteškoćama nakon saobraćajne nesreće u kojoj je povredio kičmu i više ne može da hoda.
Predavanje je održano u fiskulturnoj sali Gimnazije i Ugostiteljsko-turističke škole sa domom učenika, 19. maja 2022. godine u Vrnjačkoj Banji.

Prvo mesto na Republičkom takmičenju iz latinskog jezika

Na Filozofskom fakultetu u Beogradu u subotu 14. maja 2022. godine održano je Republičko takmičenje iz latinskog jezika za učenike srednjih škola (I i II razred). U kategoriji R1 učenik I razreda Vuk Kraguljac osvojio je 1. mesto sa ukupno 99 bodova od maksimalnih 100. U kategoriji R2 učenik II razreda Luka Glogovac osvojio je 15. mesto.
Predmetna nastavnica latinskog jezika je Slađana Opačić.

Međunarodni dan Crvenog krsta

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana Crvenog krsta, a u okviru "Nedelje Crvenog krsta", Crveni krst Vrnjačka Banja je organizovao svečanost posvećenu Danu Međunarodnog Crvenog krsta". Pod sloganom "Zajedno činimo svet humanijim", svečanost je održana 12. maja  u blizini mineralnog izvora "Slatina", kod spomen-obeležja čovekoljublju i humanosti britanskih žena-lekara i bolničarki, koje su 1915. godine u Vrnjačkoj Banji lečile srpske ranjenike i bolesnike. U kulturnom programu su učestvovali hor društva "Vrnjački vez" i članovi dramskog studija. Svečanosti su prisustvovali i učenici III-2 Gimnazije Vrnjačka Banja.

Školsko prvenstvo u košarci

U finalu školskog prvenstva u košarci sastali su se učenici II-2 i III-1. Posle kvalitetne i uzbudljive igre, slavili su učenici III-1 (Predrag Ratković, Filip Ilić, Filip Bogićević i Nikola Beloica), ali sve čestitke zaslužuju i učenici II-2 za fer play i borbenost. Sudio je Aleksa Mitrović, IV-2, a za zapisničkim stolom su sedeli Matija Egerić i Janko Pejić, učenici III-2. Na kraju treba pohvaliti i profesore fizičkog vaspitanja, Ivana Burmaza i Nenada Đurakića, za odličnu organizaciju ovog školskog takmičenja.

Обавештења

Одабрани уџбеници 2022/2023.

 

Dokumenti:
pdf.png Одабрани уџбеници 22/23 NEW
Datum 28-06-2022 08:05:26 Veličina Dokumenta 1.27 MB Download 25 Download

Twitter налог Гимназије

Најновије вести сајта школе од сада можете пратити и преко Twittera. 

Gimnazija Vrnjačka Banja @news-gvb

 

Испитни рокови за ванредне ученике

ИСПИТНИ РОКОВИ ШКОЛСКE 2021/22. ГОДИНE

ОКТОБАРСКИ
ДАТУМ ПРИЈАВЉИВАЊА: 04.10. - 08.10.
ДАТУМ ПОЛАГАЊА: 18.10. - 29.10.
ДЕЦЕМБАРСКИ
ДАТУМ ПРИЈАВЉИВАЊА: 29.11. - 03.12.
ДАТУМ ПОЛАГАЊА: 13.12. - 24.12.
ФЕБРУАРСКИ
ДАТУМ ПРИЈАВЉИВАЊА: 31.01. - 04.02.
ДАТУМ ПОЛАГАЊА: 21.02. - 04.03.
АПРИЛСКИ
ДАТУМ ПРИЈАВЉИВАЊА: 28.03. - 01.04.
ДАТУМ ПОЛАГАЊА: 18.04. - 29.04.
МАЈСКИ
ДАТУМ ПРИЈАВЉИВАЊА: 04.05. - 06.05.
ДАТУМ ПОЛАГАЊА: 09.05. - 20.05.
АВГУСТОВСКИ
ДАТУМ ПРИЈАВЉИВАЊА: 04.07. - 08.07.
ДАТУМ ПОЛАГАЊА: 22.08. - 31.08.

Време реализације часова

Пре подне

1. час 07:30 - 08:15
2. час 08:20 - 09:05
3. час 09:25 - 10:10
4. час 10:15 - 11:00
5. час 11:05 - 11:50
6. час 11:55 - 12:40
7. час 12:45 - 13:30

 После подне

1. час 13:30 - 14:15
2. час 14:20 - 15:05
3. час 15:25 - 16:10
4. час 16:15 - 17:00
5. час 17:05 - 17:50
6. час 17:55 - 18:40
7. час 18:45 - 19:30

 

Психолог

Термини за разговоре са ученицима који се обрате за савет су сваког четвртка у току великог одмора и у међусмени. По потреби ће се заказивати и други термини.

Јавне набавке


Javne nabavke