Zanimljiva izložba kaligrafskih i likovnih radova učenica Gimnazije Vrnjačka Banja

U galeriji Narodne biblioteke "Dr Dušan Radić" u Vrnjačkoj Banji, 17. juna u 18 časova je otvorena izložba crteža i kaligrafskih radova učenica Vrnjačke gimnazije.
Svojim kaligrafskim radovima publici su se predstavile: učenica četvrtog razreda Isidora Otović, Miljana Todorović učenica trećeg i Marija Stojanović, učenica drugog razreda, dok je svoje lavirne crteže izložila Kaja Jokić, učenica četvrtog razreda.
Autor ove zanimljive postavke je Biljana Marković Kraguljac, likovni pedagog.
U čast 59. generacije maturanata Vrnjačke gimnazije

U Svečanoj sali Termomineralnog kupatila u Vrnjačkoj Banji, u ponedeljak, 15. juna 2020, ispraćena je 59. generacija maturanata Vrnjačke gimnazije. U ovoj generaciji učenika četiri odeljenja (dva odeljenja opšteg smera, jedno odeljenje prirodno-matematičkog smera i jedno odeljenje društveno-jezičkog smera), srednjoškolsko obrazovanje je uspešno završilo 92 učenika, te je ovo bila prilika da maturanti, njihovi roditelji, zvanice i nastavnici, u svečanom ambijentu i vedroj atmosferi zajedno sa svojim odeljenjskim starešinama Ivanom Burmazom, Nenadom Đurakićem, Biljanom Rsovac i Milenom Stanković, dostojanstveno obeleže kraj srednjoškolskog života koji se nije završio na onaj način kao i kod prethodnih generacija, u učionici, zbog proglašenja pandemije sredinom marta meseca.
Na početku je prisutne u ime kolektiva Gimnazije Vrnjačka Banja i u svoje lično ime pozdravila direktorka škole Dojna Stodić, a govor svojoj generaciji napisala je i pročitala Jovana Debeljak. Reči pesme „Torba “ Mike Antića recitovala je Mina Prokić, dok su se muzičkom numerom predstavili članovi muzičke sekcije Katarina Bogićević i Teodor Ivančević.
Svečanost je upriličena u slavu mladosti i kraja jedne etape u školovanju ovih mladih ljudi, a ovo je bila i prilika da se oni najbolji nagrade. Odličnim učenicima su uručene diplome i knjige, a vukovcima i učenicima koji su se posebno istakli tokom četvorogodišnjeg školovanja u pojedinim oblastima, kao i đacima  generacije, posebne diplome i knjige.
Nosioci Vukove diplome u ovoj generaciji su:
     1. Sara Babić, 4/1;
     2. Jana Milošević, 4/1;
     3. Ana Mitić, 4/1;
     4. Nina Rsovac, 4/1;
     5. Teodora Čolić, 4/2;
     6. Katarina Bogićević, 4/3;
     7. Zorana Lazarević, 4/3;
     8. Tamara Butačević, 4/4;
     9. Anđela Krivokapić, 4/4;
   10. Milica Petrović,4/4;
   11. Zorana Crnoglavac 4/4.
Ovom prilikom su učenicima 4. razreda uručene i posebne diplome.
Učenicu, Isidoru Otović, 4/4 direktorka škole je nagradila posebnom diplomom knjigom za izuzetne rezultate u oblasti kaligrafije, a  posebno zahvalnost Isidori ide na račun radova koji su krasili prostorije naše škole i koji će ostati u školi kao dar budućim generacijama.
Učenike, Katarinu Bogićević, 4/3 i Teodora Ivančevića 4/1, direktorka škole je nagradila posebnom diplomom i knjigom za učešće na različitim manifestacijama škole, na kojima su, svojim muzičkim talentom i uvek izuzetnim interpretacijama, posebno blistali.
Ninu Rsovac, učenicu 4/1, direktorka škole je nagradila posebnom diplomom i knjigom za nenapravljen izostanak tokom srednjoškolskog školovanja.
Učenica koja je postigla izuzetne rezultate u oblasti društvenih predmeta, kao i treće mesto na Republičkom takmičenju iz književnosti, Književnoj olimpijadi, proglašena je đakom generacije društvene grupe predmeta - Zorana Crnoglavac, učenica 4/4.
Svestranost i izvanredni rezultati iz društvene i prirodne grupe predmeta, kao i iz sporta, učenice koja je sve četiri godine bila sjajna u svemu, izdvojili su đaka generacije - Saru Babić, učenicu 4/1.

Obeležen Svetski dan porodice

Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 15. maj proglasila Svetskim danom porodica, koji se prvi put obeležio 1994. godine. Svetski dan porodice počeo se obeležavati s ciljem da se naglasi važnost porodice kao osnovnog elementa svakog društva, da se podstakne delovanje društva u korist porodice, donošenje odluka koje će osigurati bolji standard i kvalitet života porodica, kao i uvažavanje porodičnog načina života, tradicija i običaja.
Tim povodom su i učenici i nastavnici naše škole, na jedan neobičan način obeležili ovaj dan, koji bi valjalo da svi svakodnevno praznujemo. Korelacijski, putem različitih nastavnih predmeta, na različitim jezicima, koristeći različite pristupe, učenici su oslikali viđenje porodice – putem pesama, citata, kolaža, porodičnih fotografija, PPT, snimaka, eseja...
Ovo je bila i prilika da se naučeno na vebinaru, primeni u praksi. Grupa profesora je učestvovala na obuci eTwininga o upotrebi novih IKT alata u nastavi, pa se ovom prilikom upotreba ovog „alata“ (Padleta) u korelacijskoj obradi jedne teme pokazala zanimljiva i učenicima i nastavnicima.

U prilogu imate link putem koga možete pogledati kako izgleda „oglasna tabla“ i pročitati, pogledati i poslušati učeničke radove.

https://padlet.com/danijelabrdja/u1l1tsb06sxcoqda

https://padlet.com/djanao75/n5wt1i859z7ssz13

 

Odlični rezultati na nacionalnom takmičenju iz matematike "Misliša 2020"

Prema upravo objavljenim reziltatima nacionalnog takmićenja iz matematike "Misliša 2020", od 15 učenika Gimnazije Vrnjačka Banja koji su učestvovali na ovom takmičenju, 5 učenika ima pohvale i nagrade.
Učenik II-3, Ognjen Milenković osvojio je 2. nagradu (97/100) u kategoriji učenika 2. razreda, a Kosta Župac učenik istog odeljenja sa 88 poena osvojio je  3.nagradu. Sara Babić, učenica IV-1, osvojila je 3. nagradu (91/100) u kategoriji učenika četvrtog razreda.
U kategoriji učenika 2. razreda, pohvale su dobili učenici II-3: Mia Gočanin (81/100), Miloš Perković (84/100).
Predmetni nastavnik matematike učenicima 2. razreda je Brankica Prodanović, a predmetni nastavnik matematike učenici 4. razreda je Ivana Vukotić.

Izašao prvi broj elektronskog časopisa

Učenici prvog razreda Gimnazije iz Vrnjačke Banje koji pohađaju izborni predmet Jezik, mediji i kultura su prethodnih meseci prikupljali materijal i pripremali prvi broj elektronskog časopisa. Ovo je bio izazov koga su naši učenici uspešno prebrodili i još jedan rezultat učenja i rada na daljinu.
U ovom izdanju možete pročitati intervju sa direktorkom škole, učeničke eseje i poeziju, videti likovne radove. Planiramo i nova izdanja u narednoj školskoj godini gde ćemo uključiti još više učenika i predstaviti njihov rad i talente.
U realizaciji ovog prvog broja učenicima su pomoć i podršku pružili predmetni nastavnici Slađana Opačić i Oliver Miljković, kao i profesori srpskog jezika i likovne kulture.

Časopis možete pročitati ovde.

 

Obaveštenje za učenike

Dragi učenici,


Sve nas je zatekla novonastala situacija sa korona virusom, pa se prilagođavamo na sve promene u svakodnevnom načinu života, najbolje što znamo i umemo. Tako je i sa našom nastavom na daljinu. Sve se u našim životima promenilo, način nastave, način druženja sa prijateljima, kako provodimo slobodno vreme i sve druge navike svakodnevnog života.
Jako je važno da se prilagodimo novonastaloj situaciji i funkcionisanju svakodnevnih obaveza u sasvim  drugačijim okolnostima i na sasvim nov/nepoznat način.
Bitno je da sve informacije koje su u vezi očuvanja vašeg zdravlja poštujete, čuvajte sebe da biste  sačuvali i sve druge oko vas.
Trenutno niko pouzdano ne zna tačan odgovor kada će se sve ovo završiti, ali ono što je sigurno tačno je to da svako od nas ima veliki uticaj kako će se sve odvijati, jer je odgovornost pojedinca ogromna.
Naša nastava na daljinu ima i svojih prednosti i mnogo nedostataka, svi mi se po prvi put srećemo sa tim.
Veoma je važno da u ovom delu nastave na daljinu imate nesebičnu pomoć nastavnika i rukovodstva škole.
Svako od Vas moći će da radi svojim tempom.
Stres sa ispitivanjem i ocenjivanjem sada je mnogo manji.
Nastavnici u ovom prvom periodu samo prate vaše aktivnosti, ocene dolaze kasnije kao rezultat vašeg angažovanja.
Ako su zahtevi koji se postavljaju po vašem mišljenju preobimni, ukažite na problem vašem odeljenjskom starešini, mi smo svakodnevno u kontaktu. Reagovaćemo.
Prosledite predloge vašim nastavnicima kako da na neki zanimljiviji način odradimo neke sadržaje, neka neki vaši radovi budu naši novi nastavni sadržaji.
Sačuvajte svoje zdravlje, to je najvаžnije, mi smo uz vas.
Svi se radujemo danu kada će vaša priča, žagor i smeh ispuniti naše učionice.


Direktor:
Dojna Stodić

Nastavni sadržaji za učenike

U skladu sa prethodnim smernicama Ministarstva prosvete i tehnološkog razvoja o organizaciji učenja na daljinu i omogućavanja učenicima da lako pristupaju svim nastavnim sadržajima koje ćemo za njih pripremati u narednom periodu, formiran je Google Drive Gimnazije koji će biti javno vidljiv za sve učenike/roditelje koji pristupaju preko linka za deljenje.
Učenici i roditelji pristupaju disku preko ovog linka:
 
 
 Obrazovni sadržaji opšteobrazovnih predmeta za Gimnazije i stručne škole se emituju na RTS3 kanalu po ovom rasporedu:
 
 
Snimljene časove opšteobrazovnih predmeta možete naći na linku: mojaskola.rtsplaneta.rs

Raspored emitovanja obrazovnih sadržaja

Obrazovne sadržaje opšteobrazovnih predmeta namenjene učenicima Gimnazija možete pratiti preko platforme RTS Planeta. Srednjoškolci nastavu mogu da prate direktno na ovom linku i nije potrebno da se registrujete.

Napomena: Pristup platformi RTS Planeta je potpuno besplatan preko svih mobilnih operatera.

https://mojaskola.rtsplaneta.rs/list/535/srednja-skola

 

Obaveštenje o radu škole od 19.3.2020. godine

Poštovani roditelji, učenici i zaposleni,

Od trenutka proglašenja vanrednog stanja do danas, sproveli smo sve aktivnosti kako bi dalja komunikacija bila elektronskim putem.
Shodno tome, od četvrtka 19.03.2020. godine, škola će biti zatvorena.
Organizvana su pasivna dežurstva, a sve aktivnosti zaposlenih, prema odluci Vlade RS, sprovode se od kuće.
U slučaju da imate pitanja molimo vas da kontaktirate:
•    Direktorku Gimnazije Dojnu Stodić na broj telefona 069 604 363
ili na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
•    Direktorku Ugostiteljsko-turističke škole sa domom učenika, Jelenu Spasojević na broj telefona 064 11 98 908
ili na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Direktor                                    Direktor
Jelena Spasojević                    Dojna Stodić

Okružno takmičenje iz hemije

U subotu, 14. marta, u Poljoprivredno - hemijskoj školi "Dr Đorđe Radić" u Kraljevu, održano je Okružno takmičenje iz hemije.
U kategoriji učenika 2. razreda, I mesto je osvojila Milica Bašić, a II mesto Milica Đenadić. Obe učenice su time postigle plasman na Republičko takmičenje.
Predmetni nastavnik/mentor je Biljana Marković Gočanin.

Обавештења

Upis 2020/21.

Sve informacije o upisu u Gimnaziju za školsku 2020/2021. godinu možete naći ovde.

 

Twitter налог Гимназије

Најновије вести сајта школе од сада можете пратити и преко Twittera. 

Gimnazija Vrnjačka Banja @news-gvb

 

Испитни рокови за ванредне ученике

ИСПИТНИ РОКОВИ ШКОЛСКE 2019/20. ГОДИНE

ОКТОБАРСКИ
ДАТУМ ПРИЈАВЉИВАЊА 30.09.-04. октобра
ДАТУМ ПОЛАГАЊА 21.-31. октобра
ДЕЦЕМБАРСКИ
ДАТУМ ПРИЈАВЉИВАЊА 11.-15. новембра
ДАТУМ ПОЛАГАЊА 02.-13. децембра
ФЕБРУАРСКИ
ДАТУМ ПРИЈАВЉИВАЊА 20.-24. јануара
ДАТУМ ПОЛАГАЊА 18.-28. фебруара
АПРИЛСКИ
ДАТУМ ПРИЈАВЉИВАЊА 23.-27. марта
ДАТУМ ПОЛАГАЊА 21.-30. априла
ЈУНСКИ
ДАТУМ ПРИЈАВЉИВАЊА 18.-22. маја
ДАТУМ ПОЛАГАЊА 01.-12. јуна
АВГУСТОВСКИ
ДАТУМ ПРИЈАВЉИВАЊА 06.-10. јула
ДАТУМ ПОЛАГАЊА 20.-31. августа.

Колико до звона?

Пре подне

1. час 07:30 - 08:15
2. час 08:20 - 09:05
3. час 09:25 - 10:10
4. час 10:15 - 11:00
5. час 11:05 - 11:50
6. час 11:55 - 12:40

После поднe

1. час 13:30 - 14:15
2. час 14:20 - 15:05
3. час 15:25 - 16:10
4. час 16:15 - 17:00
5. час 17:05 - 17:50
6. час 17:55 - 18:40

 

Психолог

Термини за разговоре са ученицима који се обрате за савет су сваког четвртка у току великог одмора и у међусмени. По потреби ће се заказивати и други термини.

Јавне набавке


Javne nabavke